It’s not coming home, but…

V tomto článku se pokusím ve zkratkách zhodnotit dosavadní výkony Anglie na MS i když zbývá ještě důležitý zápas o 3. místo proti Belgii.

Brankář: Po dlouhé době měla Anglie v bráně opravdu brankářskou jistotu. Jordan Pickford předváděl výborné výkony a heroické zákroky. Za mě důležitý článek za tažením Anglie na letošním MS. Snad mu to vydrží a nestane se dalším Greenem nebo Robinsonem.

(zdroj: Goal.com)

Obrana: Když obranu vezmu jako tři střední obránce a dvě lítačky na stranách, tak i na občasné chyby mě obrana taky potěšila. Maguire a Stones prokázali vysoké kvality a Stones dle mého názoru svojí rozehrávkou a přehledem pro hru patří do týmu turnaje, ale v konkurenci Umtiti a Varane, no uvidíme… Trošku víc jsem očekával od Walkera, protože v Man City předvádí kvalitnější výkony. Na letošním MS se nevyhnul zbytečným chybám, ale i tak jeho výkony byly minimálně na slušné úrovni. Young svými zkušenostmi nezklamal a odehrál solidní turnaj a kdo se mi líbil velmi během turnaje byl Kieran Trippier. Jeho snaha o útočné výpady, centry do vápna nebo cit pro kombinaci byli na turnaji na dobré úrovni. A jeho gól proti Chorvatsku jen podtrhl jeho výkony.

 (zdroj: thestar.co.uk)

Záloha: Všiml jsem si někde v éteru názoru, že střed zálohy a tedy konkrétně Henderson a Dier (když nastoupil) předvádělo matné výkony. Dovolím si nesouhlasit. Sice v některých zápasech chyběl lepší přechod přes střed hřiště, ale to nedávám za vinu ani Hendersonovi, jako Allimu nebo Lingardovi ( i když není pozice 8 jejich klasickou pozicí, tak z taktického hlediska se s tímto úkolem popasovali velmi dobře). Henderson za mě dobře držel střed hřiště a odehrál dobrý turnaj a hlavně byl znát jako vůdčí postava Albionu. I když nejsem velký fanoušek Lingarda, tak jeho zarputilost v zápasech mě potěšila. Nedával protihráčům pokoj a stále je svou přítomností otravoval a ne náhodou naběhal nejvíc kilometrů v jednotlivých zápasech. Pro mě zklamání ze sestavy Albionu byl Dele Alli, který až na určitý sekvence v zápasech, tak byl na hřišti neviditelný a nevýrazný. Na jeho místě se mi už líbil více Loftus-Cheek, který kromě svého mohutného těla, a i solidní rychlosti, tak ukázal i solidní práci s míčem a jeho pokrytí. Doufám, že ho Chelsea v letošní sezóně využije.

 (zdroj: dreamteamfc)

Útok: Welbeck, Vardy, Rashford, Kane a Sterling to byl útok Albionu pro letošní MS. Vyjádřím se k posledním třem. Rashford chodil do zápasů většinou jako žolík. Jeho přínos v zápasech byl většinou znatelný a mužstvu to přineslo potřebný impuls. Kane je zakončovatel. Na hřišti Vám přijde, že se plouží, ale když za to vezme, tak je pro obranu soupeře hrozba. Kdykoliv vedl míč na noze, tak buď to rozehrál anebo byl faulován. Ačkoliv v určitých fázích zápasů nebyl na hřišti znát (hlavně proti kvalitnějším soupeřům), tak i za mě odehrál povedený turnaj a to podtrhuje 6 branek. Sterling i když nebyl produktivní, tak kritika na jeho hlavu padá nezaslouženě. V zápasech byl znát a svým pohybem, dělal obranám soupeře velké potíže. Jeho pohyb mezi liniemi nebo proti Chorvatsku za obranu dělal obranám soupeře vrásky na čele, ale ta jeho zbrklost. Mít chladnější hlavu, tak určitě nějakou branku vstřelil.

 (zdroj: lebuzz.eurosport.co.uk)

Ať si říká, kdo chce a co chce, tak Anglie s tímto mladým kádrem udělala na MS úspěch a dosáhla úspěchu většího než hráči, od kterých se to očekávalo v minulosti více. Jejich čas teprve přijde a samozřejmě nemůžu zapomenout na trenéra Garetha Soutgatea, který využil něco ze své filozofie s kombinací filozofie Pochettina a Guardioly. Za mě příjemné překvapení na lavičce Albionu.

 (zdroj: Marca)

Na závěr, ale nemůžu zapomenout na standardní situace Anglie, které patřili mezi to nejlepší co Anglie na turnaji předváděla. Po standardních situacích padla většina gólů a to 9 z 12, což je opravdu vysoké číslo! Za tuhle činnost se dá Anglie pochválit, ale na druhou stranu by se měla Anglie víc zaměřit i na vstřelení branek bez standardních situací, protože toto řešení může být v budoucích letech kamenem úrazu.

Každopádně Anglie představila na MS mladý kádr s velkou perspektivou. Jsem zvědavý za dva roky na EURO.

(zdroj: iNews)

Napsat komentář